Van wie?

NEEM JE DROMEN MEE DE DAG IN
Loesje

Van wie?

NEEM JE DROMEN MEE DE DAG IN
Loesje

Wij zijn twee mensen met liefde voor de natuur, mensen en elkaar.
Wij, Hijmen en Annette zagen, tijdens onze vakantie op La Palma, jaren terug, Finca Verde. Ook dat was liefde op het eerste gezicht. Een plek om met anderen te delen.
Vanuit onze achtergrond zagen we mogelijkheden. In Nederland hebben we met veel plezier de Museumboerderij Mariahoeve opgezet en beheerd. Daar deden we ervaring op met de zorg voor een B&B, een camping en trekkershutten. We zijn opgegroeid met een moestuin en natuurliefhebbers. Daarnaast hebben we veel ervaring in het bedrijfsleven opgedaan.

Na jaren onze Grotkamer als B&B te hebben verhuurd en wandel- kook- en creatieve workshops te hebben gedaan, ontstond het idee om ook retraites aan te bieden op individuele basis. In de praktijk bleek dat kortlopende creatieve therapie in combinatie met natuurtherapie, in een andere omgeving, verrassende resultaten oplevert. En zo ontstond Bronbeeld op locatie. Een Bron van Ver-beeld-ing op Finca Verde.

Annette

Een creatieve beelddenker, mensenmens met liefde voor de natuur. Zo word ik vaak omschreven. In Nederland heb ik gewerkt als o.a. procesmanager, beeldend therapeut en(creatieve) loopbaanbegeleider. Op La Palma heb ik jaren parttime als Kunstzinnig en Beeldend Therapeut voor Der Weg-ev.DE met Jongeren en jong Volwassenen gewerkt. Nu werk ik vanuit mijn eigen praktijk “Bronbeeld”.
Wat bij mij past en wat werkt, is zorgvuldige liefdevolle aandacht voor cliënten in combinatie met vakkennis en een eigen stijl. Met dat, levenservaring en intuïtie kan ik veel voor anderen betekenen. Leren van elkaar en van het leven. Spelend leren en werken. Mijn werkstijl is helder, empatisch, resultaatgericht en helend vanuit een positieve instelling, aansluitend bij de behoefte en mogelijkheden van de ander. Voor mij is gezondheid een samenspel tussen ons fysieke (lijf), energetische (energiehuishouding), mentale(denken) en spirituele (ziel) lichaam, een samenspel tussen hoofd, hart en ziel. Er zijn vele wegen die naar heelheid leiden, daar verdiep ik me graag in.
Vertrouwen tussen mij en de ander vind ik de belangrijkste voorwaarde. Mocht je iets nodig hebben wat ik je niet kan bieden, dan verwijs ik graag door naar iemand die dat wel in huis heeft.

Hijmen

Koken is mijn hobby, het liefst met natuurlijke ingrediënten van het land. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe smakelijke vegetarische gerechten. Gasten zeggen van mij dat ik gastheer in hart en nieren ben. Dat klopt wel, ik geniet ervan als gasten genieten. Net als ik geniet van de zee, bijzondere strandjes en mooie wandelingen. Anderen vertel ik graag over wat er allemaal groeit en bloeit op Finca Verde en over de kippen en katten die er rondlopen. Ik werk niet alleen met veel plezier in de keuken, maar ook op het land en in de tuin. Hier gebeurt zo veel mogelijk volgens de permacultuur methode, die drie cruciale aandachtspunten heeft: zorg voor de aarde, zorg voor de mensen en deel de overvloed. Een goede discussie op zijn tijd of filosoferen over de dingen doe ik ook graag.

Scroll naar boven