Natuurlijk rouwen

EEN WIJDE BLIK VERUIMT HET DENKEN
Loesje

Natuurlijk rouwen

EEN WIJDE BLIK VERUIMT HET DENKEN
Loesje

Afscheid nemen, rouwen, omkijken, stilstaan en verder gaan? Verlies kan heftig zijn en is vaak moeilijk te verkroppen. Omgaan met verlies vraagt veel van je. Of het nu gaat om verlies van werk, gezondheid, je geliefde huisdier of een ingrijpend verlies als het overlijden van een dierbare. Het vraagt moed om alle gevoelens van pijn, woede, verdriet en onzekerheid werkelijk toe te laten. Het vraagt ook vertrouwen. Vertrouwen dat je al die gevoelens ook werkelijk kunt dragen. Vertrouwen in jezelf. Vertrouwen dat er bedding en steun is en vertrouwen dat er meer is, dan alleen het verlies.

Verwerken doet iedereen op zijn eigen manier.

Belangrijk is dat je kunt rouwen zoals je dat wilt en nodig hebt. Neem de tijd en de ruimte voor de gevoelens die er zijn. Het rouwproces is een onderdeel van je levenspad geworden. Je kunt het niet uitschakelen. Wat doet dat met je? Hoe ga je daar mee om? Welke tijd geef je jezelf? Hoe geef je deze ingrijpende gebeurtenis een plek in je leven? Veel vragen waar je niet met iedereen over praat of wilt praten.

Omgaan met rouw is een zoektocht.

Een tocht die voor iedereen anders is. Afhankelijk van je verlies, je achtergrond, je cultuur, loop je het pad wat het beste bij je past. Iedereen heeft een andere route. Soms is het nodig stil te staan, soms neem je een zijpad, soms raak je verdwaald. Het kan fijn zijn alleen te lopen, een andere keer is het fijn als er iemand met je meeloopt. Dit pad te lopen is een taak waar iedere rouwende voor staat. Het is ook een zoektocht naar heelheid en betekenisgeving. Op weg naar levenskracht.

Een pad ontstaat door het te lopen.

Ik loop graag een stukje met je mee in je zoektocht om samen beeld te geven aan afscheid, troost en herdenking, beeld te geven aan datgene wat je nodig hebt.
Jij bepaalt de route. Afhankelijk van je hulpvraag en je beschikbare tijd en je bestedingsruimte bepalen we het programma.

Kosten

Dit meerdaagse programma bestaat uit minimaal 5 dagen. De kosten zijn 725 euro inclusief verblijf op Finca Verde op basis van halfpension.
Het is altijd mogelijk vooraf contact te hebben om te kijken om het past.

Scroll naar boven