Lokatie

Kom, zoek een plek in het gras,
leun tegen een stam,
voel het strelen van de wind,
zie de wolken, ons uitzicht,
jouw uitzicht, wees welkom.
Judith Herzberg

Lokatie

Kom, zoek een plek in het gras,
leun tegen een stam,
voel het strelen van de wind,
zie de wolken, ons uitzicht,
jouw uitzicht, wees welkom.
Judith Herzberg

In het noordwesten van het Canarische eiland La Palma, tussen Santa Domingo (Garafia) en Las Tricias ligt Cueva del Agua een verstild dorpje midden in de natuur. Aan de rand van dit plaatsje ligt Finca Verde. Er valt heel veel te vertellen over de omgeving. Het leukste is dit zelf te ervaren. Ontdek de verborgen huisjes bij de zee, het geheime zomerstrandje, de archeologische vondsten, de prachtige uitzichtpunten en veel meer.

Bereikbaarheid

La Palma is per vliegtuig of boot te bereiken. Er zijn directe vluchten naar La Palma. Het Openbaar Vervoer is goed geregeld op La Palma. De bus stopt bij Cueva de Agua. Er zijn veel mogelijkheden om een auto te huren indien gewenst.

Rondom Finca Verde

De omgeving van Finca Verde is rustiek te noemen. Weilanden, bossen, kleine dorpjes en de alom aanwezige oceaan maakt deel uit van het afwisselende landschap van La Palma. Het boerenlandschap met amandelbomen, de bijzondere drakenbomen en windmolens vormen naast de grotten waar de oorspronkelijke bewoners van het eiland vroeger leefden, deel van de gemeente Garafia. Ook is er veel bijzondere en oorspronkelijke plantengroei. Het is er rustig.

Wandelen

Een van de prachtigste wandelingen van Garafia begint net buiten Finca Verde. De vele wandelpaden maken het mogelijk zelf wandelingen samen te stellen. Finca Verde ligt bij een prachtig wandelgebied aan de GR-130. De GR 130, het Koningspad, is de bekendste wandelroute op La Palma. Deze oude verbindingsweg uit de tijd dat er nog geen auto’s rondreden op La Palma. Ze verbindt de kleine dorpjes en gaat het hele eiland rond. Dagwandelingen naar Don Pedro, Puntagorda en Las Tricias zijn goed te doen. Wandelen rond Santo Domingo, San Antonio, Llano Negro of Zarza is prachtig.

Santo Domingo de Garafia

Met de auto ben je in 10 minuten in Santo Domingo de Garafia (ook wel Garafia of Santo Domingo genoemd). Dit slaperige hoofdstadje van de gemeente Garafia beschikt over een Spar supermarkt. De kerk heeft een prachtig altaarstuk. Voor de inwendige mens zijn er een aantal dag-restaurants en terrasjes. In de omgeving zijn meerdere (dag-)restaurants. In Las Tricias is het bekende vegetarische restaurant Camu Camu. Op zaterdag en zondag is er de wekelijkse markt in Puntagorda.

Voor de zeeliefhebber

Er zijn vanaf Finca Verde uitstapjes naar de diverse (zomer-)strandjes, zeekliffen en bijzondere zeebekkens mogelijk. Het strand
van Tazacorte ligt op een uur afstand.

Hoogtepunt

Een hoogtepunt is de Roque de Muchachos (2426 mtr.)met het nieuwe bezoekerscentrum, slechts op 40 autominuten van Finca Verde. Iets wat je gezien moet hebben.

Scroll naar boven