Therapie

Als woorden tekort schieten, is er (beeldende) therapie.

Therapie

Als woorden tekort schieten, is er (beeldende) therapie.

In de jaren dat ik als therapeut werkzaam ben heb ik veel mensen begeleid op creatieve wijze. We hebben de neiging om de antwoorden in ons hoofd te zoeken, daardoor blijven we maar rond cirkelen in gedachten en woorden. Zo raken wij steeds verder weg van onze gevoelswereld, de plek waar antwoorden vaak op ons liggen te wachten.

Beeldend werk heeft een eigen taal. Wat soms moeilijk te verwoorden is, kan met de taal van het beeld zichtbaar gemaakt worden. Dit helpt bij het verwerken van moeilijke ervaringen uit je verleden, bij verlies, of bij het vinden van antwoorden op persoonlijke vragen. Het beeld helpt een brug slaan tussen de eigen binnenwereld en de buitenwereld. Soms helpt een gestructureerde manier van werken zoals bij de Innerlijke Reis. Soms is een combinatie van werken in beeld en woord gewenst.

Beeldend bezig zijn is een soort van meditatie: je wordt je meer bewust van alles om je heen en het leven hier en nu. Het materiaal is een veilige omgeving om aan jezelf te werken.

Datzelfde geldt voor de natuur. Ook zij heeft haar eigen taal, haar eigen beelden. Natuur geeft rust en ruimte om anders naar de dingen te kijken. Ze biedt uitdagingen, verkent je grenzen en leert je veel over jezelf. Natuur is helpend, ook bij verwerking. Daarom werkt wandeltherapie of natuurtherapie vaak zo goed.

De therapieën en methoden die ik gebruik richten zich op ieders unieke creativiteit. Iedereen is van nature creatief. Iedereen is anders. Dat vraagt om maatwerk. Daarom werk ik op individuele basis.

Nadat we je vraag duidelijk hebben geformuleerd, gaan we van start met het traject. Ik leer je signalen te ontdekken, herkennen en erkennen. Deze schat aan informatie geeft je inzicht over je gevoelswereld, je emoties en je hieruit voortvloeiende handelingen, gerelateerd aan je hulpvraag.

Durven worden wie je bent, durven zijn wie je bent, durven groeien. Verandering is alleen mogelijk als je open en eerlijk naar jezelf kunt kijken. Belangrijk is dat jij je prettig voelt en dat er vertrouwen is. Ik ondersteun en begeleid je daarbij op een liefdevolle, nuchtere en professionele manier.

De verschillende methodes die ik gebruik werken aanvullend en versterkend.

Informatie over de verschillende maatwerktrajecten staan bij Therapie 10-daagse, Natuurlijk Rouwen en de Innerlijke Reis. Deze laatste therapiemethode is gebaseerd op de Grot- en Landschapreeks, een bijzondere creatieve therapievorm.
Lees op de specifieke therapiepagina’s meer over Beeldende-, Creatieve-, Naruur-, en Rouwtherapie die ik aanbied. 

Uit praktische overwegingen is het gewenst je verblijf op of in de buurt van Finca Verde te plannen.

De aangeboden therapie op La Palma wordt niet vergoed door de Nederlandse Zorgverzekeraars.

Scroll naar boven