info@bronbeeld.nl

Selecteer de taal

Wie ben ik

"Een bron ontspringt als het grondwater door het aardoppervlak breekt. Bronnen komen vooral voor in gebieden met harde bodemgesteenten. Het water kruipt door spleten en kieren naar de oppervlakte."

Bronbeeld wie ben ik annetteToen ik dit las wist ik direct de naam van mijn praktijk. Ik werk met beelden en ik werk beeldend. Iedereen heeft een beeld van zijn bron. Creatief bezig zijn is een manier om de bron te laten stromen. Het is niet gemakkelijk om bij je kern te komen, je eigen bron te vinden. Dat bodemgesteente kan aardig in de weg zitten, waardoor de bron geblokkeerd wordt. Beelden kunnen helpen een weg te vinden. Dus Bronbeeld.

Mijn leven lang ben ik een beelddenker, een mensenmens en creatief. Tijdens mijn opleiding bij het I.T.I.P. kwam voor mij een omslagpunt na 20 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt. De opleiding Creatieve Therapie aan De Stenden Hogeschool in Leeuwarden was het begin van mijn werk als loopbaancoach en creatief therapeut in opleiding bij Vitaal Mensenwerk, de psychologiepraktijk van Nijkerk. Na afronding van de opleiding ben ik als beeldend therapeut gaan werken voor Vitaal Mensenwerk. Naast creatieve loopbaanbegeleiding heb ik veel jong volwassenen, vrouwen en mannen begeleid bij hun specifieke problemen.

Na ons vertrek naar La Palma heb ik lang  als kunstzinnig en beeldend therapeut voor Duitse organisaties op La Palma. waarbij ik  jongeren met problemen die tijdelijk op La Palma wonen bij gastgezinnen begeleid heb. Daarnaast begeleidde ik volwassen. Nu werk ik in mijn eigen praktijk “Bronbeeld”.

Wat me opvalt is dat we meestal de neiging hebben om de antwoorden in ons hoofd te zoeken. Gedachten blijven in kringetjes ronddraaien. Hierdoor raken wij steeds verder weg van onze gevoelswereld, de plek waar de antwoorden op ons liggen te wachten. In mijn studie leerde ik dat iedereen creatief is en dat handen en hart vaak al weten wat het hoofd nog moet leren. Kortom, ik leerde creativiteit in te zetten als een actief middel om vragen te beantwoorden, problemen te verhelderen, grenzen te ontdekken en oplossingen te vinden. In de verscheidenheid aan therapieën en stromingen in de Beeldende en Kunstzinnige therapie school ik mij nog steeds bij. De veelzijdige mogelijkheden van het beeld verbazen mij nog steeds. 

Creativiteit altijd mijn leidraad geweest. Zat ik niet te tekenen of te schilderen was ik wel buiten in de natuur.  Dat is nog steeds zo. In mijn werk mag ik graag natuur en creativiteit combineren. Zelf zo bezig zijn is voor mij tegelijk mindfullness, yoga en leren over mijzelf en mijn grenzen. Het voedt me en ik geniet ervan. Al was het alleen maar dat het beeld helpt rust te vinden voor het hoofd. Nog meer geniet ik dit te kunnen delen met anderen.

Wat bij mij past en wat werkt, is mijn intuïtie en zorgvuldige aandacht voor cliënten, gecombineerd met actuele vakkennis en een eigen holistische stijl. Daarmee en met mijn werk- en levenservaring kan ik veel voor anderen betekenen. Zo leren we van elkaar en van het leven.

Mijn werkstijl is helder, empathisch, resultaatgericht, vanuit een positieve instelling, aansluitend bij jou behoeften en mogelijkheden. Ik werk het liefst buiten en in contact met de natuur, als het past. Mijn praktijk is dan ook gevestigd in een klein dal met een prachtige tuin, met uitzicht op de oceaan.

Vertrouwen tussen mijzelf en de ander vind ik de belangrijkste voorwaarde. Mocht je iets nodig hebben wat ik je niet kan bieden, dan verwijs ik graag door naar iemand die dat wel in huis heeft.

Ben je geïnteresseerd geraakt of heb je behoeft aan meer informatie? Neem dan contact met mij op.

Onderstaand gedicht vond ik tussen mijn verzamelde gedichten. Ik weet niet wie de dichter is, maar vond het passend.

 

Vanaf de bron
daar waar ik geboren ben
of ontsprongen ben, daar
groeide ik verder tot een stroom.

Doorsneed ik het land
daar waar ik kon, leefde ik in
mijn weg tussen oevers
ingetoomd, met ingehouden adem.

Ik ontsteeg soms mijn peil
waste, overspoelde ik mijn waarden,
vocht ik tegen dijken
wanneer ik niet verder kon gaan.

Zonder vaart te verminderen
vond ik steeds weer mijn weg
als een stroming slingerend
tussen mijn oevers stroomafwaarts.

 

 

 

Bronbeeld

Calle Cueva de Agua 15a
38788 Garafia
La Palma
España

+34 603 877 389
(geen Whatsapp)

kaart