info@bronbeeld.nl

Selecteer de taal

Therapieën algemeen

bronbeeld1 therapien algmeen verpoppenIn de jaren dat ik als therapeut werkzaam ben heb ik veel mensen begeleid op creatieve wijze. We hebben de neiging om de antwoorden in ons hoofd te zoeken, daardoor blijven we maar rond cirkelen in gedachten en woorden. Zo raken wij steeds verder weg van onze gevoelswereld, de plek waar antwoorden vaak op ons liggen te wachten.

Beeldend werk heeft een eigen taal. Wat soms moeilijk te verwoorden is, kan met de taal van het beeld zichtbaar gemaakt worden. Dit helpt bij het verwerken van moeilijke ervaringen uit je verleden, bij verlies, of bij het vinden van antwoorden op persoonlijke vragen. Het beeld helpt een brug slaan tussen de eigen binnenwereld en de buitenwereld. Soms helpt een gestructureerde manier van werken zoals bij de Innerlijke Reis. Soms is een combinatie van werken in beeld en woord gewenst.

Beeldend bezig zijn is een soort van meditatie: je wordt je meer bewust van alles om je heen en het leven hier en nu. Het materiaal is een veilige omgeving om aan jezelf te werken.

Datzelfde geldt voor de natuur. Ook zij heeft haar eigen taal, haar eigen beelden. Natuur geeft rust en ruimte om anders naar de dingen te kijken. Ze biedt uitdagingen, verkent je grenzen en leert je veel over jezelf. Natuur is helpend, ook bij verwerking. Daarom werkt wandeltherapie of natuurtherapie vaak zo goed.

De therapieën en methoden die ik gebruik richten zich op ieders unieke creativiteit. Iedereen is van nature creatief. Iedereen is anders. Dat vraagt om maatwerk. Daarom werk ik op individuele basis.

Nadat we je vraag duidelijk hebben geformuleerd, gaan we van start met het traject. Ik leer je signalen te ontdekken, herkennen en erkennen. Deze schat aan informatie geeft je inzicht over je gevoelswereld, je emoties en je hieruit voortvloeiende handelingen, gerelateerd aan je hulpvraag.

Durven worden wie je bent, durven zijn wie je bent, durven groeien. Verandering is alleen mogelijk als je open en eerlijk naar jezelf kunt kijken. Belangrijk is dat jij je prettig voelt en dat er vertrouwen is. Ik ondersteun en begeleid je daarbij op een liefdevolle, nuchtere en professionele manier.

De verschillende methodes die ik gebruik werken aanvullend en versterkend.

Lees op de specifieke therapiepagina’s meer over de verschillende beeldende therapiesoorten die ik aanbied. De links vind je rechts op deze pagina. Bij aanbod lees je meer over de verschillende maatwerk mogelijkheden die ik je kan aanbieden. 

Bronbeeld

Calle Cueva de Agua 15a
38788 Garafia
La Palma
España

+34 603 877 389
(geen Whatsapp)

kaart