info@bronbeeld.nl

Selecteer de taal

Grot en Landschap reeks

bronbeeld4 creatief spelen workshop la palmaDit is een intensief programma. Elke dag wordt er een beeld uit de grot- en landschap-reeks geschilderd. Deze bijzondere schilderreeks, deze innerlijke reis heeft tijd nodig. Letterlijk en figuurlijk.  Echter een deel van de reeks is al helpend. Ieder beeld is een verhaal op zich. Jouw verhaal. Het gaat niet alleen om het schilderen, ook om de beleving en verwerking.

We beginnen met het leren van de nat-in-nat techniek. Deze manier van schilderen geeft ruimte en mogelijkheden. Het helpt meer te schilderen vanuit gevoel en minder vanuit het hoofd. Techniek kan een valkuil zijn. Het gaat er om dat het beeld de weg wijst door de schildering.

In principe maken we elke morgen een of meerdere schilderingen. We beginnen met meditatie en laten dan de oefeningen het werk doen. We beginnen bij een grot, waaraan steeds een element wordt toegevoegd. Vanuit de grot vervolg je jouw weg ;van de bron, langs de rivier naar de zee.
Na elke schildering vindt een nabespreking plaats. Soms geeft een deel van de reeks al antwoord op je hulpvraag.

De kunst is te ervaren wat jij en de schildering nodig hebben en daar gehoor aan te geven. De directe beleving is de ervaring. Je laten leiden door de schildering en niet door je hoofd. In deze reeks leer je steeds meer in je lijf te blijven. Daardoor kom je steeds meer in verbinding met jezelf.

Samen kijken we waar de reeks stokt of stroomt. De aandachtspunten geven we al schilderend aandacht.

Er is tijd voor extra oefening, verwerking of aandacht voor dat wat vraagt in de middag.

Na deze week heb je;

  • jouw antwoorden op je hulpvraag
  • ben je meer in verbinding met jezelf
  • jouw mogelijke pad naar de toekomst gevonden
  • stappen in je persoonlijke ontwikkeling gezet.

Jouw reeks van schilderingen is uniek door de rijkdom aan beelden die in elkaar overvloeien.

Deze schilderreeks vraagt minimaal een periode van 9 dagen, inclusief eindbespreking. Het schilderen van de hele reeks kan langer duren. Er zijn mogelijkheden om in Nederland verder te werken aan deze reeks.  De kosten van deze reeks zijn afhankelijk van het aantal dagen en het aantal sessies per dag.

Bronbeeld

Calle Cueva de Agua 15a
38788 Garafia
La Palma
España

+34 603 877 389
(geen Whatsapp)

kaart